این مقاله رو از ایسنا برداشتم:
سيدجعفر شهيدي معتقد است: اگر مردم بين انتخاب دين و دنيا مخير باشند و خطري هم تهديدشان نكند، هميشه اقليتي بر دين باقي ميمانند.
اين پژوهشگر برجسته تاريخ اسلام در گفتوگويي با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره واقعه كربلا و مكتب عاشورا متذكر شد: بسياري از مردم، دنيادوستند و دين را هم به زبانشان ميآورند؛ اما اين تا وقتي است كه آزمايش نشوند و روبهروي خطر قرار نگيرند. هميشه هم همينطور بوده است.
او ادامه داد: بعد از پيامبر اكرم (ص) تا نيمههاي اول حكومت عثمان، اين گرايش آشكار نشد؛ ولي وقتي مردم ديدند قدرتها ضعيف شدهاند، در نيمه دوم حكومت عثمان، ديگر آن عظمتي را كه براي ابوبكر قايل بودند، براي عثمان قايل نشدند و مخالفتها شروع شد. همين است كه سيدالشهدا (ع) ميگويد خدايا ما را در مقام آزمايش قرار نده؛ ولي اگر قرار دادي، خودت ما را سربلند بيرون بياور. حالا هم مشخص نيست اگر امام زمان (عج) ظهور كند، چه تعداد از ما بر دين باقي بمانيم و حاضر باشيم جانمان را در راه حق از دست بدهيم.
شهيدي سپس درباره افرادي كه در زمان واقعهي عاشورا بر تپهاي مشرف بر كربلا رفته و براي پيروزي امام حسين (ع) دست به دعا برداشتند، اما هيچ كمكي نكردند، گفت: بله، اين عده گفتند نه به جنگ با امام (ع) ميرويم، نه در سپاه او قرار ميگيريم؛ بلكه تنها دست به دعا برداشتند. اما امام (ع) ميگويند هر كه صداي درخواست ياري مرا بشنود و ياريام نكند، بيدين از دنيا ميرود و اين نشان ميدهد كه دينداران واقعي هميشه در اقليت بودهاند.
وي ادامه داد: در واقعهي كربلا، عدهاي براي حضرت سيدالشهدا (ع) نامه مينوشتند و عدهاي براي يزيد؛ اما دستهاي هم بينابين هر دو نامه را امضا ميكردند. اينان همان منافقان هستند كه گويي هميشه در اكثريتند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر